De kat op het spek binden. Spreekwoord 44: de kat op het spek binden ~ Tekstbureau DrsPee Zoetermeer 2019-01-26

De kat op het spek binden Rating: 9,8/10 848 reviews

Ad en Vera; de kat op het spek binden 18

de kat op het spek binden

Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken. De eerste keer was nog wat onwennig. Dit is deel 44 van 49 in de serie De kat op het spek binden betekent dat je iemand dusdanig in verleiding brengt, dat hij die niet kan weerstaan. Daarvoor werd een niet steekhoudend argument voor gegeven. Een argument dat veel te maken lijkt te hebben met flessentrekkerij.

Next

Wat rijmt er op vinden

de kat op het spek binden

Dit schrijft de bekende verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen in een blog op zijn eigen website. Bij voorkeur met de eigen naam. Maar deze weekenden maken weer veel goed. Het zou niemand verbazen, indien de bescheiden inmiddels vernietigd zijn. Maar aangezien het momenteel hommeles is binnen onze gezondheidszorg en ziekenhuizen vaak veel te laat of niet op hun betaling van de assurantiemaatschappij kunnen rekenen, moet de patiënt alvast vooruit betalen en dan zijn geld naderhand gaan claimen bij de verzekeraar.

Next

Traduction binden français

de kat op het spek binden

Je zal je nooit kunnen binden, aan niemand. Het zal een paar ton kosten. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Je moest die loze ruimte toch ergens voor gebruiken, nietwaar? Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. Ik meen haar te herkennen als een medewerkster van het Verzetsmuseum. Tu pourras jamais t' engager avec personne. Hij zou hem missen, vooral met z'n bijna tomeloze inzet.

Next

'Dat heet de kat op het spek binden'

de kat op het spek binden

Vreemde uitdrukking dus, die van de kat en het spek. Het groepje zet zich jolig in beweging, ik begrijp dat ze nu nog het homomonument gaan bezoeken. Het is een mooi beeldje van een klein meisje. Meer hierover leest u in onze. Tijdens het toezicht houden op een pand in Lelydorp brak Lorenzo in bij zijn werkgever. Hij is vast bang om zich te binden.


Next

'Dat heet de kat op het spek binden'

de kat op het spek binden

Onder begeleiding van een zwarte onderwijskracht en een, naar mijn indruk ingehuurde, instructrice. Het gevolg is meestal dat hij iets slechts of ongewensts doet. Bepaalde lieden zullen hierdoor wederom in de gelegenheid gesteld worden, zich ten koste van de belastingbetaler te verrijken. Wat de zaak nog aanstootgevender maakt, is dat de verantwoordelijken bij dit project onwillig zijn en blijven de relevante documenten ter beschikking te stellen. Tenzij je natuurlijk denkt er zelf ook beter van te worden en dat allemaal ten laste van de penningen van de belastingbetaler. De adventstijd was aangebroken, begin december. De jongens maken nog een paar keer en langdurig het vreselijke gebaar, dat gebaar dat betekent dat men bereid is zoveel mogelijk joden te vermoorden.

Next

'Dat heet de kat op het spek binden'

de kat op het spek binden

Nee, ze woonden niet samen, dat nog niet. En daar gingen ze, met z'n drieën in de Audi, richting Amsterdam. Welkom bij De Kat op het Spek. Waarom zou je dan geen appjes gaan versturen? Op termijn had hij hem graag als diaken gehad. Reacties kunnen zonder opgaaf van redenen verwijderd worden. In België komt de variant de kat bij de melk zetten voor. Een paar keer had hij ook Hans senior ontmoet, die eens in de drie weekenden de jongens haalde voor een lang weekend bij haar thuis.

Next

115

de kat op het spek binden

Zowel Stoett als Ter Laan noemt die laatste uitdrukking ook. Hij gunde het hem helemaal, de vrouw die hij had leren kennen. Zo zijn ze ontstaan in de Nederlandse taal, maar ook daarbuiten. Deze vorm wordt in de Van Dale van 2006 beschreven, maar daarbij wordt vermeld dat het mogelijk om twee spreekwoorden gaat die door elkaar zijn gaan lopen. De weken regen zich aaneen en ondertussen hadden Adriaan en Vera al weer bijna zo'n negen maanden verkering. Die paar keer dat hij haar de hand schudde, leek zij best een aardige persoon.

Next

115

de kat op het spek binden

De kwitantie werd geweigerd door het personeelslid in dienst van ons grootste ziekenhuis. Wel een teken hoe definitief de kat is ingeburgerd en deel uitmaakt van ons bestaan. Je haalt de vijand in huis, ook al weet je dat die persoon je kwaad kan doen. Met ontroering volgde Vera het, hoe relaxed Ad met haar beide jongens om ging. Dat houdt in, dat je oneerlijke mensen niet in de gelegenheid moet stellen om bijvoorbeeld geld en andere zaken te verduisteren. Wij zijn niet hoopvol gestemd dat er maatregelen zullen volgen. De tweede helft van maart, volgend jaar, wilden ze gaan trouwen.

Next

de kat op het spek binden (herkomst en betekenis)

de kat op het spek binden

De kat heeft niet alleen veel invloed in huis, ook in onze taal heeft hij zijn sporen getrokken. Dan ga ik op onderzoek. Tu as peut-être peur de t' engager. Om de hoek is het Anne Frank huis. Tot 1984 vermeldde het nationale woordenboek zelfs alleen deze versie en ook de taalkundigen F. Tertoolen is voor elke maatregel die het verkeer veiliger maakt, maar heeft wel zo zijn bedenkingen over de aangekondigde maatregel om appen op de fiets te gaan verbieden. Hoe doe je dat, een kat op het spek binden? De betekenis van dit tweede spreekwoord is volgens Stoett, dat je niet alleen iemand in verleiding brengt, maar dat je zelfs iemand de gelegenheid geeft om kwaad te doen.

Next

kat op het spek binden Nederlands spreekwoordenboek

de kat op het spek binden

En ook al is een trapkast of een proviandkast geen voedingsmiddel, je zet die kat toch bij iets waar hij eigelijk niet bij mag. Bind de kat dus gewoon maar op het spek. Blijft de vraag waarom we de kat tegenwoordig —in de media, in het dagelijks taalgebruik— op het spek bínden. Nederland staat er weer lekker op. Corruptie is troef bij deze regering en het verwerpelijke is dat de president zijn directe trawanten in bescherming blijft nemen, waardoor het moeilijk wordt om een gedegen vervolging op touw te zetten. En wees gerust, hij zal geen kwaad doen, hij kán het niet eens.

Next