Gezelligste stad nederland. De 50 meest aantrekkelijke Nederlandse steden om in te wonen 2019-02-22

Gezelligste stad nederland Rating: 8,4/10 333 reviews

10 Nederlandse dorpen en kleine steden waar je geweest moet zijn

gezelligste stad nederland

. Dan moest ik een nieuwe aankoop doen. De Waag is het centrale plein van Haarlem en tijdens mooie dagen zitten de terrassen hier al snel vol. Deze toren pronkt overal bovenuit en het is dan ook een ware beleving om deze te beklimmen. Ieder gebied ademt namelijk zijn eigen sfeer. In Breda, een trendy stad in een historisch decor, kun je goed winkelen.

Next

Top 10 kerstmarkten in Nederland en België

gezelligste stad nederland

Behalve een kerstmarkt is er ook een schaatsbaan en een aantal winterse attracties te vinden in het centrum van Hasselt. Tegenwoordig is het een stad waar je een leuke dag kunt winkelen. Ervaar zelf een dagje winkelen in Leeuwarden door je favoriete winkeltjes op je eigen stadsgids te bewaren. Studie De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool bieden samen meer dan 250 verschillende bachelors en masters aan. Highlights Leiden is een echte studentenstad, waarin de studentenverenigingen leidend zijn. Valkenburg is zeker tijdens de december maand een stad in opperbeste stemming.

Next

De beste winkelstad van Nederland

gezelligste stad nederland

Tijdens het winkelen is de Nieuwlandstraat in het zogenaamde Dwaalgebied een echte hotspot om samen te lunchen of koffie te drinken. Wandel bijvoorbeeld het prachtige, bruisende centrum van deze vestingstad door en laat je verwonderen door tal van historische monumenten. Maar in de binnenstad van Alkmaar is zoveel meer dan kaas te ontdekken. Sportievelingen kunnen hun kunsten laten zien op de ijsbaan en weer anderen kunnen hun muzikaliteit ten gehore brengen tijdens de optredens in het centrum. Je vindt er veel leuke winkeltjes en koffietentjes. De havenstad springt eruit qua het aanbod van kunst en cultuur en horeca en uitgaansgelegenheden.

Next

Leukste Terras Steden

gezelligste stad nederland

De 7 Straatjes is een leuk winkelgebied achter de grote winkelstraten met kleine unieke winkeltjes en speciaalzaken. Amersfoort heeft een mooi historisch centrum. Al aan het eind van november komen de eerst lichtjes te hangen, worden de straten versierd en komt de stad langzaam in kerstsfeer. Duik, onder toeziend oog van de imposante Domtoren, de zijstraten van de Oudegracht in en ontdek hippe winkels en koffiebarretjes gevestigd in prachtige panden. Water heeft niet voor niets een grote aantrekkingskracht tot vele mensen.

Next

De 7 mooiste kustplaatsen van Nederland

gezelligste stad nederland

Er is een uitgebreid en gevarieerd aanbod; van trendy koffiebars, gezellige borrelcafés en culinaire hoogstandjes in chique restaurants. Deze stad is vanaf mijn woonplaats slechts 45 minuten rijden en ik ben dan ook sneller in Antwerpen dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Amersfoort heeft een rijke geschiedenis die zeker voelbaar is wanneer je ronddwaalt langs de beroemde Muurhuizen, een rondje loopt om de toren van de Sint Joriskerk of wanneer je een bezoek brengt aan de Koppelpoort. Zeker in de warme zomermaanden is het hier wat koeler dan in het binnencentrum. Ga direct op pad met een kant-en-klare stadsgids In het Bourgondische Breda valt genoeg te beleven.

Next

Rhenen Stad

gezelligste stad nederland

We raden je daarom aan om vooraf goed te bedenken waar je wilt gaan shoppen. De stad telt na Maastricht de meeste cafés en restaurants van Nederland. Kinderdijk Met een typisch Nederlands landschap van windmolens geeft het Zuid-Hollandse dorpje Kinderdijk u de mogelijkheid om buiten in de natuur te kunnen genieten van de omgeving. De haven en het water geven de stad daarnaast een uniek karakter. In het verleden is Tilburg groot geworden door de textiel- en wolindustrie en dat zie je bijvoorbeeld nog terug in het Textielmuseum.

Next

De 8 leukste studentensteden

gezelligste stad nederland

Ontdek bijvoorbeeld de 30 eeuwenoude kelders, een mysterieuze plek onder de binnenstad. De panden in deze wijk zijn prachtig, allemaal gebouwd eind 19e of begin 20e eeuw. Maar ontdek ook andere hotspots, zoals de typisch Rotterdamse Ballentent, de Fenix Food Factory en natuurlijk niet te vergeten de Markthal met veel gezellige eettentjes waar je van heerlijke gerechten kan smullen. Zondag 10 februari trui en t-shirt gekocht voor mijn dochter bij De Bijenkorf Maastricht. Deze bourgondische Brabantse hoofdstad heeft veel te bieden. Ook met echt Hollands weer is In de Bogaard een aantrekkelijke winkellocatie.

Next

Top 10 kerstmarkten in Nederland en België

gezelligste stad nederland

Voeg je favoriete plekken toe aan je stadsgids en ontdek het zelf. Deze gezellige cultuur is voelbaar in heel Leiden. Op de Vismarkt is bijvoorbeeld café Zomers een goede plek voor een zomers drankje. In deze zaak van ruim veertig vierkante meter vindt u een keur aan fantastische merken die nog niet ontdekt zijn door de grote massa. Dit prijsonderzoek werd verricht door. Maar ook musea van wereldklasse zoals het Museum Boijmans Van Beuningen. De wijk Uilenburg is ook een topper.

Next

Stedentrip Kerst

gezelligste stad nederland

Er valt dus genoeg te zien tijdens een stadswandeling. Het regende pijpenstelen en we hebben geen seconde de zon gezien. Ontdek je favoriete plekjes en bewaar ze op je stadsgids van Tilburg. Brugge heeft vooral op cultureel vlak veel te bieden en ik vond het heel leuk om gedurende twee dagen verschillende musea en monumenten te bezoeken. Van mode tot chocolade en unieke woonitems. Giethoorn, Overijssel Door de velen bruggetjes en water in dit dorp, wordt Giethoorn ook weleens liefkozend 'Hollands Venetië'.


Next

De leukste steden van België op een rij

gezelligste stad nederland

Een aanrader, dus zeker nog een keer teruggaan op een zonnige dag! Welcome to , the largest bilingual subreddit for everything regarding the Netherlands. Een uniek stadsdeel vol creativiteit. Zelf vind ik Rose's een romantische plek. Ga direct op pad met een kant-en-klare stadsgids Deze groene stad kent naast vele parken een bijzondere historische binnenstad. Het heeft hetzelfde principe als.

Next